Menu
Spot De Spion

Inhoud

Tijdens het spel hebben alle deelnemers een gezamenlijk doel. De groep moet ervoor zorgen dat de verschillende opdrachten slagen, m.a.w. het is steeds de bedoeling dat je de proeven beter/sneller uitvoert dan het andere land, want zo worden punten verdiend die uiteindelijk leiden tot ‘hints’ over de identiteit van De Spionnen. Om deze opdrachten tot een goed einde te brengen moet je samenwerken en elkaar vertrouwen. Maar pas op, want in iedere wereldmacht zitten een aantal infiltranten van je tegenstander, de Spionnen , die uiteraard willen dat jou groep verliest (ofwel de andere groep wint).

Er zijn 3 momenten voorzien, wanneer het land kan samen zitten om te overleggen wie ze denken dat één van de spionnen is, de zogenaamde consortiums. Deze oerspannende vergaderingen vormen de rode draad tijdens het spel, om paranoia van te worden!

Het doel van heel de dag is om te eindigen met het grootst aantal punten. Aan het einde van het spel volgt dan de spannende ontknoping, en wordt bekend welke wereldmacht de winnaar is en ontdek je eindelijk welke collega of vriend je de ganse tijd als Spion voor de gek heeft gehouden.

Programma

Het spel omvat de volgende onderdelen:
  • Speluitleg

  • Diverse doe- en denkopdrachten, een afwisselende mix waarbij samenwerking en communicatie vereist is.

  • Gedurende het spel worden bij genoeg aantal groepspunten hints gegeven over de identiteit van de Spionnen.

  • 3 consortiums om De Spionnen te ‘ontmaskeren’. Wanneer een Spion wordt ontmaskerd, moet deze persoon terug naar zijn eigen kamp en wordt hij een gewone speler (maar dan voor de andere ploeg).


Voor wie?

Het programma biedt voor elk wat wils. Fanatieke en sportieve deelnemers komen aan hun trekken door de competitieve elementen. Ook de minder fanatieke deelnemers worden automatisch bij het spel betrokken, met dit gedrag lijkt het namelijk of zij een Spion zijn.

Wat levert dit spel voor uw bedrijf op?
  • het groepsgevoel bij uw medewerkers wordt versterkt

  • dit spel brengt de collega’s dichter bij elkaar

  • Door middel van praktische samenwerkingsopdrachten komen de deelnemers situaties tegen die ze ook in het bedrijfsleven van alle dag gewend zijn tegen te komen: conflictsituaties, deadlines, onzekerheid, onderlinge waardering, motivatie, efficiënte communicatie, ...

  • iedereen ervaart de essentie van “samenwerking” in de praktijk, want de boodschap van dit spel is heel duidelijk:
    Rotte appels (= De Spionnen) verzieken de ganse fruitmand (= De Groep)


Organisatie

De organisatie en spelbegeleiding is geheel in onze handen. Vooraf vindt een kennismakingsgesprek plaats waarbij we het programma bespreken. Specifieke wensen, aandachtspunten of groepsdoelstellingen kunnen in dit gesprek naar voren gebracht worden. Wij verwerken dit dan in de opdrachten. Wij selecteren en instrueren vooraf de Spionnen onder de deelnemers.

Wij organiseren deze leuke dag op een locatie naar uw keuze.

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van spelduur en groepsgrootte. Op uw verzoek maken wij een offerte op maat.

Meer weten?

0478/459450
info@bene-events.be