Menu
De keukenbrigade

Inhoud

Ons restaurant wordt voor één avond uw restaurant. U zorgt deze avond met elkaar voor elkaar. Na een theoretische bondige voorstelling van het menu duiken de deelnemers samen met chef Marcel de keuken in. U bespreekt met elkaar het menu. U verdeelt met elkaar de taken. U stelt zelf de kookteams samen en gaat met elkaar in de keuken aan de slag. Deze sessie staat onder leiding van chefkok Marcel die niet alleen alles begeleidt, maar ook fungeert als raadgever en klankbord voor de groep. Hij geeft tips en stuurt bij waar nodig, maar steeds volgens de regels van de (keuken) kunst. Als apotheose van het geleverde werk, volgt de gezamenlijke degustatie van de samen bereide gerechten aan een feestelijk gedekte tafel!

Kookworkshop
In het gezelschap waar u de workshop mee volgt bereiden we gezamenlijk een 3-gangen menu voor, dat u daarna geserveerd krijgt. Dit betekent gezellig zelf in de keuken aan de slag en het zelfgemaakte menu daarna proeven tezamen met een heerlijk glaasje ...

Barbecue of rookworkshop
Barbecueën bij het Herenhuis, betekent heerlijk leren, genieten en vertoeven op het ruime terras in het centrum van Oud-Turnhout. Ook bij minder barbecueweer gaan de workshops gewoon door. Binnen is er een gezellige, huiselijke sfeer en boven is er nog een aparte vergader- /feestzaal voor maximum 30 personen.


Programma

Onze kookteambuildingsessie omvat de volgende onderdelen:
 • Uitleg van het menu

 • Bereiding menu onder toezicht van onze professionele kok Marcel

 • Degustatie van het samen bereide diner

 • Drank All In (excl. Sterke dranken)


Voor wie?

Onze kooksessie is haalbaar voor iedereen. Voor de deelnemers is geen enkele keukenervaring vereist. Er wordt een syllabus met receptuur, tips en weetjes voorzien.

Door wie?

Hoofd van de ‘Keukenbrigade’ is chef kok Marcel Stolp. Sinds 2006 is Marcel eigenaar van het Herenhuis. Na jarenlang ervaring te hebben opgedaan, bij hogere klasse restaurants, grote hotels, catering en het geven van workshops en kooklessen, Besloot hij in 2006 de stap te wagen en zijn eigen restaurant op de bouwen. Al vanaf het begin combineert hij het restaurant met het geven van workshops en kooklessen, dit aan zowel privépersonen als bedrijven.

Wat levert dit concept voor uw bedrijf op?

Samen koken is een interactief groepsgebeuren waarbij de teamspirit en het samenwerken centraal staan. Het geeft een levendige en kleurrijke afspiegeling van wat er dagelijks op de eigen werkvloer gebeurt:
 • Is er voldoende overleg?

 • Wie neemt de leiding?

 • Wordt er creativiteit getoond?

 • Hoe wordt er om gegaan met de keukenstress?

 • Hoe staat het met de onderlinge collegialiteit?

 • Hoeveel moeite wordt er gedaan om een collega (gast) een tevreden gevoel te geven?

 • Is er niet te verkwistend omgegaan met de ingrediënten?

Bovendien zorgt onze kookteambuildingsessie ervoor dat u uw collega's met andere ogen bekijkt. U zal bij hen kwaliteiten en mogelijkheden ontdekken die u niet eerder zag. Dat pakt vaak positief uit op de werkvloer. Het maakt de onderlinge verhoudingen makkelijker en helpt de samenwerking
op de afdeling of binnen uw bedrijf te optimaliseren.

Organisatie

De organisatie en begeleiding is geheel in onze handen. Vooraf vindt een kennismakingsgesprek plaats waarbij we het programma bespreken. Specifieke wensen, aandachtspunten of groepsdoelstellingen kunnen in dit gesprek naar voren gebracht worden.
Wij organiseren “De Keukenbrigade” standaard in Oud-Turnhout.

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van de groepsgrootte (max. 20-30 personen) en de door U gekozen formule.
Mogelijke formules zijn:

Kookworkshop (ca. 3,5 uur): Een drie-gangen menu all- in
Barbecueworkshop (3,5 uur): Een drie-gangen menu all-in volledig klaargemaakt op de barbecues.
Rookworkshop (3,5 uur): Een drie-gangen menu all-in volledig klaargemaakt in rookovens en op rookplanken.

Eventuele andere formules zijn zeker mogelijk, vraag ernaar en wij maken uw offerte op maat!


Meer weten?

0478/459450
info@bene-events.be